Een van de favoriete bezigheden hier in een van de dunbevolkste delen van Frankrijk is het bezoeken van brocante markten. Reizende door Frankrijk is direct te herkennen waar deze zijn. Alle toevoerwegen staan dan vol met geparkeerde auto's, alsof alle dorpen uit de omgeving daar verenigd zijn. Inwoners en marktkramers krijgen dan van de autoriteiten toestemming om hun waren uit te stallen. Vaak worden deze markten gecombineerd met het jaarlijkse dorpsfeest al dan niet opgeluisterd door de lokale fanfare. Alsdan mag u dit beslist niet missen...

Het is dan de hele dag een drukte vanjewelste en iedereen heeft dan zijn zolder of kelder leeggeruimd en voor de bezoekers uitgestald. Voor u een uitgelezen kans om juist dat leuke meubelstuk of curiosa voor een prikje op de kop te tikken. Bent u niet speciaal op zoek naar iets dan is het toch bezienswaardig omdat het een markant kijkje geeft op het gewone leven hier in Picardië.

Brocante in FrankrijkWedstrijden in RibemontBrocante in FrankrijkBrocante in Frankrijk

Onze gasten helpen wij graag met het uitzoeken van de leukste en gezelligste in de buurt en uiteraard met het vinden van de juiste routebeschrijving.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.