Hoewel het boek nog in ontwikkeling is, willen we toch starten met de cursus de Smaak van Wijn. Onze vorige gasten waren het er allemaal over eens dat onze keuze aan wijnen als arrangement gecombineerd met de maaltijden een bijzonder aangename en lekkere verrassing was. Ook de passionele uitleg die er onvermijdelijk op volgde over de wijn zelf en waarom gekozen was voor een bepaalde combinatie heeft menig diner (gezellig) tot in de late uurtjes doen uitlopen.

Als uitwerking voor een scriptie van de studie Wine2Move die Christian heeft gevolgd na afronding van zijn wijnbrevet en andere studies, de vele daaraan gekoppelde onderzoeken en speurtochten op zoek naar smaak en smaakbeleving, maar vooral de 'uit de hand gelopen' passie voor smaakbeleving en wijn, is bijna 'als vanzelf' een boek ontstaan over 'de Smaak van Wijn'. Dit boek verkeert nog in manuscript vorm en zal volgens planning deze winter voltooid worden. Komend seizoen willen we dan aan de hand van dit boek een ' intensieve' cursus gaan geven over de combinatie van wijn en spijs, smaak en smaakbeleving. Ruim 3 dagen lang gaan we op zoek naar de smaak van wijn, hoe deze smaak tot stand komt en hoe wij smaken beleven. We gaan zelf combinaties maken van wijn en spijs en onderzoeken waarom die ene wijn zoveel lekkerder smaakt bij dat specifieke gerecht. Ook de zin en onzin van wijn etiquette komt aan bod, bij beleving doen immers alle zintuigen mee, dus ook wat we zien en horen. Het geheel moet er uiteindelijk toe leiden dat jullie met vertrouwen voor het wijnrek staan en een duidelijke weloverwogen keuze kunnen maken. Een hoge ambitie wellicht maar we gaan hoe dan ook 3 dagen genieten van het leven en ons enkel bekommeren over de lunch of diner dat ons te wachten staat en welke wijn we daarbij zullen drinken, 'Leven als God in Frankrijk' zeg maar.

De cursus zal gegeven worden in groepen van maximaal 6 personen in combinatie met een weekendarrangement op basis van vol pension. De prijs per cursist bedraagt € 350 en is inclusief alle overnachtingen, maaltijden (ontbijt, lunch en diner), wijn (30+), frisdrank en het boek 'de Smaak van Wijn'. De cursusdata kunnen in overleg gepland worden.

Aankomst is steeds op vrijdagmiddag rond 15:00 uur, vertrek maandagochtend rond 11:00 uur. U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en daarbij uw 1e en eventueel 2e voorkeur aan te geven. Wij informeren u dan zo spoedig mogelijk over de definitieve data. Een gedetailleerd cursus programma volgt gauw.