De Smaak van Wijn

Het programma van de cursus de Smaak van Wijn ziet er als volgt uit:

Locatie:

U bent te gast in onze Chambres d'Hôtes De Kersenbloesem voor een lang weekend. Dat wilt zeggen u arriveert vrijdagmiddag en vertrekt pas maandagmorgen. In de prijs zijn alle ontbijten (3x), lunches (2x) en diners (3x) inbegrepen inclusief de wijnen en andere dranken die daarbij genuttigd worden. De cursussen worden veelal aan de tafel gegeven tijdens de lunch en tijdens het diner, maar ook bij de voorbereiding ervan.

Dag 1

Ontvangst

We starten op vrijdagmiddag rond 15:00 uur met een traditioneel Frans aperitief en wachten we onderwijl op de andere medecursisten. Zodra we compleet zijn starten we om 15:30 uur met de uitgifte van het cursusboek 'De Smaak van Wijn' en krijgt iedereen de gelegenheid zich te settelen op zijn kamer.

Introductie

Stipt 16:00 uur beginnen we met de introductie en leggen we de basis voor het vervolg van de cursus. Aan bod komen een algemene introductie in wijn, smaak en zijn kwaliteitsaspecten.

Wijn Proeven

Net zo belangrijk als de basis is het op de juiste manier wijn leren proeven. Het is voor sommigen wellicht overbodig maar voor een goede vergelijking is het van belang dat we allemaal op dezelfde manier proeven en beoordelen. Tegelijk kunnen we dan discussiëren over de zin en onzin van wijnetiquette. Het bijkomend voordeel is natuurlijk dat we meteen ook onze eerste wijnen van de cursus mogen gaan proeven.

Diner

Om 20:00 uur gaan we aan tafel en gaan we onze eerste verkenningstocht maken in de combinatie van wijn en spijs. De invloed die wijn en spijs op elkaar uitoefenen is groot en dat proberen we met enkele voorbeelden duidelijk te maken.