De natuur in en rondom De Kersenbloesem biedt ruime mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Zelfs stevige tochten kunt u in alle rust ondernemen. Talrijke wandeltochten zijn er uitgezet en omdat Aisne op 1 na het dunst bevolkte departement van Frankrijk is, zult u onderweg niemand anders tegenkomen tenzij u de dorpen bezoekt. Het landschap is schilderachtig en is nog het best te vergelijken met het Limburgse landschap, maar dan grootser en vooral stiller. In de uitgestrekte velden en/of bossen kruisen nog regelmatig reeën of hazen uw pad of wordt u uitbundig bezongen door de veldleeuwerik. Colonfay, ons dorp ligt aan in Picardië en grenst aan de Thiérache. Colonfay is een lokale verbastering voor coline (colon) en frêne (fay) oftewel heuvels begroeid met vooral veel essen. De heuvels en bossen worden doorkruist door de rivier de Oise die hier vredig doorheen meeandert. Veel hout is in het verleden gekapt voor diverse kastelen, kerken en abdijen. Gelukkig is er nog voldoende over voor ons en de dieren die hier nog vrij kunnen leven.

Ornithologen kunnen bij ons ook hun hart ophalen. In onze tuin en directe omgeving hebben wij tot nu toe de volgende vogels gespot: appelvink, boeren zwaluw, bonte specht, boomkruiper, ... (volledige lijst) . Daarnaast zijn er nog een aantal die wij wel gehoord of gezien hebben maar nog niet kunnen definiëren. Hopelijk kunt u ons daarbij helpen of geniet u net als wij van de leuke en ontroerende taferelen zoals een moeder merel die zijn jongen vanaf onze voedertafel voert, of jonge smellekens, 'achtergelaten' in onze tuin die telkens luidkeels een stukje verder achter moeders aangaan in de hoop toch nog iets eetbaars te bemachtigen en zo stiekem uitgelokt worden om toch vooral zelfstandig de wereld te gaan verkennen.

Voldoende redenen dus om uw wandelschoenen aan te trekken. Wij helpen u graag op weg en brengen u desgewenst naar uw plaats van vertrek of of halen u op bij uw plaats van aankomst.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.