Wär nicht das Auge sonnenhaft, Wie könnten wir das Licht erblicken? Lebt' nicht in uns des gottes eigne Kraft, Wie könnt'uns Göttliches entzücken?

Als het oog niet stralend was, hoe zouden we dan licht(stralen) kunnen zien? Als in ons de eigen kracht van de godheid niet zou leven, hoe zou iets goddelijks ons dan in vervoering kunnen brengen.

J.W. Goethe

Een probleem ontstaat in het verleden door een ervaring of beleving, hoe je er in het nu mee omgaat bepaalt in hoeverre het een probleem is ja of nee. Mensen kunnen kiezen uit vele mogelijkheden om zich in hun bestaanswijze te handhaven. Deze vrijheid van kiezen hebben wij allemaal, helaas wordt in het begin de keuze vaak opgelegd door de omgeving waarin we opgroeien en wordt dit ervaren als een beperking. Je gaat de wereld zien zoals jou aangeleerd is om ernaar te kijken. Het is slechts een beleving want de vrijheid van keuze blijft altijd bestaan. Hoe we hiermee omgaan is voor iedereen anders. De mens bestaat niet alleen uit een lichaam maar heeft ook een ziel en geest. Wanneer deze in harmonie zijn met elkaar voelen we ons gezond en hebben we de stress van het leven onder controle. Wanneer we ons niet helemaal in orde voelen kunnen ons lichaam, onze geest of onze ziel uit balans raken, er is dan geen interactie meer, en vandaar uit ook geen interactie met de leefomgeving.

Iedereen kan zijn talenten (opnieuw) leren ontplooien en die vermogens vervolgens gaan gebruiken. Niet dat alle problemen dan te voorkomen zijn, maar inzicht en begrip voor deze andere manier van denken zal al een hele vooruitgang zal zijn. Want, als je je begrepen voelt, voel je je al lang niet meer zo alleen.

We gaan dit doen met de creativiteit die in een ieder van ons verborgen zit. Op zoek naar de kunstenaar in onszelf. De kunstenaar als ons eigen-ik. Want dit is het grootste kunstwerk dat we kunnen creëren.

Omdat dit een stuk begeleiding vraagt, bieden wij hier graag ondersteuning in liefst vanuit een creatieve benadering en dan met name de beeldende middelen. Beeldend bezig zijn is een oermens kwaliteit. Iedereen kan het, maar vaak zijn we het verleerd en moet het weer opnieuw ontdekt worden. Het boeit ons wat iemand beweegt en bezighoudt zonder dat het noodzakelijk is om hier woorden voor te gebruiken. De kunstschilder Paul Klee drukte het als volgt uit: 'kunst geeft niet het zichtbare weer maar maakt zichtbaar'.

In deze zin kunt u kiezen uit een tweetal workshops die we georganiseerd hebben:

  • bloesemtocht
  • schatkist vol kleur

Vraag vrijblijvend meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bent u nieuwsgierig naar recent werk van Gabriëlle? Kijk dan op de online galerie Arte en France