Het begint stilaan bekend te worden dat wij beschikken over een 'bijzondere' wijnkelder. Niet zozeer dat de kelder zo speciaal is (hij is lekker ruim, heeft een gemiddelde temperatuur van 12 graden en daarbij een prima hoge luchtvochtigheid) en ook niet omdat er een grote voorraad aan uitstekende jaargangen ligt haha. Hij is bijzonder omdat wij mogen putten uit de voorraad van onze Belgische wijnvriend en kenner Rob Geraerts van Pasqualinno die naar onze mening niet voor niets is uitgeroepen tot de 5e beste wijnhandelaar van België. Het assortiment komt in zijn geheel uit wat ik graag noem de 'oude wijnwereld'. De wereld waarin en waaruit het hele fenomeen geboren is, dus natuurlijk Frankrijk maar vooral ook Italië, Griekenland, Bulgarije, Moldavië, Servië, Kroatië, Hongarije, Oostenrijk, Duitsland, Portugal en Spanje.

Het is niet onze bedoeling om uitstekende wijnen te vinden met navenant hoog prijskaartje, maar juist prachtige wijnen die het typische karakter van druif, bodem, klimaat en wijnmaker tot in de kleinste finesse weergeven en dat voor een redelijke prijs die beslist niet boven de €20 per fles uitkomt. Het is niet gezegd dat duurdere flessen geen lekkere wijnen bevatten. Het is ook niet gezegd dat wijnen die lang hebben mogen ouderen en door hun schaarste een hogere vraagprijs hebben gekregen geen bijzondere aroma's kunnen tonen. In tegendeel voor vele maken we graag een 'detour' mochten ze ons aangeboden worden. Ze passen echter niet in ons concept, (h)eerlijke wijnen voor een amicale prijs.

Wat wel past zijn dus al die wijnen met hun verscheidenheid aan smaken en geuren die in balans zijn en perfect harmoniëren met de vegetarische gerechten die we onze gasten voorschotelen. Wijnen die boeien vanaf de eerste tot en met de laatste slok, die lekker aangenaam lang in de mond blijven hangen zonder een moment te vervelen. Een wijn die specifieke smaken en aroma's van de gerechten een extra dimensie geeft waardoor de som van het geheel groter is dan de som der delen. Nergens anders op de wereld zijn ze erin geslaagd zulke juwelen te scheppen dan in eerder genoemde landen. Toegegeven, in Amerika, Australië, Nieuw Zeeland, etc. maken ze inmiddels soms ook ware kunststukken. Maar waarom veel geld uitgeven voor iets dat in overvloed en vaak ook nog in overtreffende trap maar dan een stuk goedkoper in 'eigen' omgeving voorhanden is?

Het zoeken naar deze betaalbare juweeltjes is een hele opgave zo niet de bekende speld in een enorme hooiberg. Rob en zijn team heeft het ons echter zo makkelijk gemaakt dat we kunnen kiezen uit 150 verschillende soorten wijn die stuk voor stuk het proeven meer dan waard zijn en daarbij nog betaalbaar ook. Dat maakt dat wij beschikken over een 'bijzondere' zeg maar unieke 'wijnkelder' die in combinatie met onze eigen visie en smaakvoorkeur onze gasten telkens weer opnieuw aangenaam doet verrassen.

Voor meer informatie zie onze wijnarrangementen onder tables d'hôtes en voor prijzen onder tarieven